Locaties
cover

Word Vrijwilliger

Word Vrijwilliger

WORD VRIJWILLIGER

vrijwilliger We zijn steeds op zoek naar vrijwilligers! We kunnen altijd extra handen gebruiken om onze cliënten in verschillende onderdelen van onze werking te ondersteunen. Onze cliënten zijn je nu al dankbaar! Wil jij deel uitmaken van ons team? Laat het ons zeker weten. Wij weten er vast raad mee! We houden rekening met de interesses van de vrijwilliger.

We zoek vrijwilligers voor:
  • Begeleiden van activiteiten
  • Wandelingen met cliënten
  • Ondersteuning dagbesteding
  • Herstellen fietsen
  • Naaiwerkjes
  • Opvang kinderen
  • Vervoer cliënten
  • Steungezin: gastgezin/opvanggezin/speelgezin: Hoewel we in onze werking streven naar een liefdevolle en gezellige thuissfeer, is het geen echte thuissituatie. Wij zoeken dan ook naar gezinnen die één van onze cliënten mee wil ondersteunen. Bijvoorbeeld: een speelgezin waar de jongere op woensdagnamiddag kan ravotten!

 


Interesse? 

Contacteer beleidsmedewerker HRM en vrijwilligersverantwoordelijke

bo.geudens@clarafey.broedersvaliefde.be 03/217 03 49

Bo Geudens

 

vrijwilligerVia de website van de Genereuzen heb ik vrijwilligerswerk leren kennen. Zo ben ik uiteindelijk bij OC Clara Fey op campus Vorselaar beland omwille van de locatie. Ik was hier wel al eens voorbijgekomen, maar het was me nooit opgevallen dat dit een centrum is voor personen met een beperking. Ik leerde de campus kennen door regelmatig langs te komen om allerlei klusjes te doen, intussen maakte ik een praatje met de cliënten. Later werd het meer structureel ingepland en zo ben ik officieel vrijwilliger geworden."

"Zo help ik Peter, cliënt studiowonen Vorselaar, met zijn DJ-sets. Bij onze kennismaking hadden we een klik door onze gezamenlijke passie voor muziek. Intussen zijn we, zoals Peter zegt, ‘goede kameraden’. Maar ik ga evengoed mee naar theatervoorstellingen, festivals of maak een wandeling, plan een cinemabezoek,… Ik ben eigenlijk een helpende hand voor het team. Hebben ze chauffeurs nodig voor een uitje naar het schlagerfestival, dan kunnen ze mij altijd contacteren. Ik vind het belangrijk om mij positief in te zetten en bezig te blijven. De collega’s uit het team vertelden mij dat ik aanleg heb voor vrijwilligerswerk, ik zie het eerder als een positief engagement waar ik veel voor terugkrijg." Hans (procesoperator chemie)